marți, 17 decembrie 2013

R.I.P. Ion Cristian Stoian (1963-2013)

ION CRISTIAN STOIAN


(13 aprilie 1963 - 13 decembrie 2013)

Ne-a parasit Ion Cristian Stoian , membru fondator al Retromobil Club Romania, membru in Consiliul Director R.C.R. (1998-2012), pilot de VTM cu rezultate notabile in Campionatul Vehiculelor Istorice, un excelent preparator si un infocat fan al marcii Opel careia i s-a dedicat cu pasiune si pricepere.

Ion Cristian Stoian a avut o contributie importanta la fondarea si dezvoltarea clubului implicandu-se activ in problemele organizatorice si activitatea de atestare. A participat la zeci de evenimente din tara si strainatate fiind unul din cei mai buni specialisti ai clubului. De profesie inginer, absolvent al Facultatii de Autovehicule Rutiere din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Ion Cristian Stoian a surprins lumea curselor auto atunci cand s-a aliniat la startul primei curse de VTM dedicata vehiculelor istorice cu o berlina de familie, evident marca Opel. Sub capota insa se afla rodul a mii de ore de munca, de incercari, esecuri, reproiectari si teste, un motor performant. Fiind si un talentat pilot Ion Cristian Stoian s-a impus de multe ori in fata unor piloti mult mai experimentati, care dispuneau de masini mai performante. De la batranul Rekord albastru a trecut la Ascona, dezvoltand un nou motor, care i-a permis sa-si imbunatateasca prestatiile. Lucra intens pentru ca masina sa se prezinte in cele mai bune conditii in sezonul 2014.

Comunitatea pasionatilor de vehicule istorice a pierdut unul din cei mai marcanti membri care lasa in urma o prodigioasa cariera automobilistica. Nu putem decat sa speram ca Vlad Stoian va duce mai departe pasiunea tatalui sau.



Dumnezeu sa-l odihneasca !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu