joi, 20 iunie 2013

Concursul de Eleganta Sinaia 2013


Ne apropiem cu pasi repezi de a treia editie a Concursului de Eleganta Sinaia (29 iunie).
Trebuie sa recunosc ca emotiile sunt mai mari decat anul trecut, cand a trebuit, impreuna cu colegii din conducerea R.C.R.,  sa organizez totul in doua luni si jumatate si cand spun totul ma gandesc inclusiv la constituirea juriului.  Patronajul MS Regelui Mihai I al Romaniei ne obliga la obliga la o prestatie ireprosabila. Emotiile sunt si mai mari pentru ca prezenta lui Corrado Lopresto, un "abonat" al celor mai importante concursuri din lume, constituie un adevarat test pentru echipa organizatorica.  Nu e loc de balbe sau greseli. Lista de participanti asigura premizele unui eveniment de succes. Sunt cateva exemplare pe care orice organizator de astfel de concursuri ar dori sa le aiba , nu am sa le numesc pentru a nu fi acuzat ca am preferinte. "Lupta" se anunta foarte stransa, in special la categoria Postbelic Sedan unde vom vea prilejul sa trecem in revista unele din cele mai reprezentative limuzine ale anilor '60-'70 produse atat in Europa (est/vest) dar si peste ocean. Anul acesta vom inregistra participarea cea mai numeroasa la categoria Antebelic, unde in premiera se vor constitui toate cele trei grupe (cabriolet/coupe/sedan). Si tot in premiera toate automobilele inscrise in concurs vor avea Carti de Identitate FIVA. Ma rog numai ca vremea sa tina cu noi. Din pacate in Sinaia se desfasoara in prezent ample lucrari de reabilitare a infrastructurii asa incat expozitia si parada de pe bulevardul central nu vor putea fi organizate. Ca in fiecare an la eveniment va participa ASR Principele Radu al Romaniei, membru de onoare al Retromobil Club Romania. As fi fericit sa veniti in numar cat mai mare la Peles pentru a contribui la reusita evenimentului numarul 1 al anului.

2 comentarii:

  1. Stima tuturor celor care fac posibila existenta an de an a acestui eveniment si de ce nu, poate in viitor, precum la concursul Villa d'Este, sa existe si o sectiune moto.
    Romania nu a fost mai prejos din punct de vedere cronologic, comparativ cu Concorso d'Eleganza Villa d'Este. In acelasi an 1929 in care a avut loc prima editie Concorso d'Eleganza Villa d'Este, in Romania avea loc sub inaltul patronaj al Principelui Nicolae, Concursul de Eleganta si Confort, la care , printre concurenti, s-a aflat si Principele Nicolae care a ocupat locul 1 cu un Sunbeam la sectiunea " automobile deschise". Ernest Urdareanu a ocupat locul 2 la sectiunea " automobile inchise" cu Fiat 525. La acest Concurs de Eleganta si Confort ,printre cei care au participat ca spectatori, s-a aflat si generalul Berthelot

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum a fost la acest eveniment si mai ales unde putem vedea imagini?

    RăspundețiȘtergere