marți, 2 noiembrie 2010

Placheta Marelui Premiu al Orasului Brasov




Se apropie o noua licitatie organizata de firma germana AUTOMOBILIA Auktion Ladenburg http://www.autotechnikauktion.de/mg/index.php? asa incat pasionatii au ocazia sa-si imbogateasca colectiile cu piese interesante, de cele mai multe ori raritati a caror aparitie pe piata constituie o ocazie unica.

In toamna anului trecut am ratat placheta Marelui Premiu al Orasului Brasov, competitie automobilistica desfasurata in orasul de sub Tampa in perioada interbelica. Oferta mea a fost inferioara fata de cea facuta de un muzeu, care va deschide o sectiune dedicata pilotului german Walter Bäumer, cel care a castigat trofeul respectiv.
Desi dezamagirea mea de moment a fost mare, acum, gandind la rece, imi dau seama ca intr-un fel e mai bine, placheta urmand a fi admirata de mii de oameni din intreaga lume care vor afla astfel ca in Romania interbelica se tineau competitii automobilistice internationale.
Unde s-o expui in Romania, in lipsa unui muzeu de profil ?
Foto : www.autotechnikauktion.de

3 comentarii:

  1. Muzeul colectionarilor. Il infintati si dati drumul la treaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa fondezi un muzeu ai nevoie de un spatiu. Unde sa dam drumul la treaba, pe bancile din Cismigiu sau prin statiile de metrou ? O varianta ar fi sa gasim un colectionar de "imobiliare" si sa-l impresionam pana la lacrimi sa ne cedeze vreun spatiu pe care l-a luat de la stat pe 3 lei, ma refer la o cladire istorica, alegeti dvs una : Hala Traian, Gara Filaret, Uzina Filaret, Uzinele Republica, Uzina Automatica fosta Ford, toate "privatizate" catre "colectionari". Si statul e un mare "colectionar", garajul Guvernului e in fostele ateliere Leonida, Radioul si Televiziunea de stat isi tin si ele flota in garaje interbelice nationalizate, iar Omar un apropiat al politicienilor d ela varf a daramat peste 90% din garajul Luterana, cel de langa ASE e tot al lui, ii vine si aluia randul sa se ajunga moloz, stati linistiti. In concluzie ideea e buna numai sa vrea cel mai mare "colectionar" de imobiliare care e statul sa puna la dispozitie o locatie. Noi fraierii care ne-am rupt de la gura sa cumparam exponatele din bani privati promitem s-o chemam la inaugurare si pe "colectionara" blonda, ministra cu ierbarul de frunze taiate la caini pe multi banuti publici.

    RăspundețiȘtergere