marți, 11 mai 2010

Expozitia cu surprize




Va anuntam vinerea trecuta ca la sediul Ministerului de Interne, cu ocazia Zilei Portilor Deschise (8 mai) va fi organizata o expozitie de numere si acte auto. Din pacate nu am putut participa la eveniment dar am realizat cu sprijinul si la indemnul dlui Burcea 4 panouri care au reunit cele mai importante piese din colectia AUTOMOBILIA.

Acum a jumatate de ora am primit cateva fotografii de la eveniment. Prima supriza a fost sa constat ca si gazdele expozitiei si-au constituit o interesanta si bogata colectie de numere straine (cu exceptia 31 B 305). A doua si cea mai de proportii surpriza, a fost sa zaresc printre aceste numere, placa de spate a masinile mele Lancia Fulvia, e vorba de MO 263868. Importul masinii s-a produs in septembrie 2002, iar inmatricularea in martie 2003. Numerele originale ale masinii, printr-o minune nu au fost distruse, asa cum se intampla cu majoritatea placilor retinute la inmatriculare. Au stat la Serviciul Inmatriculari si au ajuns parte din aceasta expozitie (din 1971 - in Italia inmatricularea este continua , numerele se schimba doar cand masina isi schimba proprietarul si acesta e din alta regiune). Si ca sa nu credeti ca am trecut la povesti SF prezint si o fotografie (sus) a masinii din cele trimise de vanzator in 2002.

Revenind la expozitie , in fotografia din mijloc puteti vedea panoul cu numerele straine expuse de organizatori, in fata caruia sunt postate trei panouri cu numere romanesti din colectia AUTOMOBILIA. In fotografia de jos puteti vedea colectia de acte AUTOMOBILIA (permise interbelice sin din anii '70, taloane, permis special de circulatie, etc), si cateva din cele mai vechi numere de inmatriculare romanesti. Au mai expus, asa cum anuntam, dl Burcea (taloane + dovada, anii '70-'80) si dl. Luca (numarul 15 TL, emis la inceputul secolului tecut si 12 B 2785 numar din anii '80 emis pentru persoane fizice straine cu filiale in Romania).

Am asistat deci la o premiera, prima expozitie publica de numere de inmatriculare organizata in Romania. Sunt convins ca expozitia va capata un caracter anual asa incat vom avea ocazia sa vedem in viitor si alte colectii de acest gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu